Wegetariański smalczyk z fasoli II

Zostałam ambasadorką kampanii Optima Cardio Potas+. Nie byłabym sobą, gdybym nie wymyśliła czegoś smacznego z dodatkiem testowanego produktu. Margaryna ta zawiera sterole roślinne, które skutecznie obniżają poziom cholesterolu. Ponadto ma w swoim składzie potas. On z kolei pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Stąd pomysł, by wykorzystać Optimę Cardio Potas +  do przygotowania wegetariańskiego smalczyku z fasoli. Najlepiej smakuje na tostach z domowego chleba. Przepis również znajdziecie na moim blogu. To idealne śniadanie dla ludzi, którzy chcą się zdrowo odżywiać.

 

OPTIMA BLOG

 

Składniki:

 

1 szklanka fasoli

4 jabłka

4 – 5 łyżek margaryny funkcjonalnej Optima Cardio Potas+

pieprz młotkowany z kolendrą

papryka

majeranek

sól himalajska

cukier trzcinowy

 

Fasolę myję i zalewam na noc zimną wodą. Następnego dnia w tej samej wodzie doprowadzam do wrzenia, chwilę gotuję i odlewam wodę. Ten zabieg pozbawia fasolę właściwości wzdymających, zalewam wrzątkiem i gotuję do miękkości. Jabłka obieram, kroję na ćwiartki i smażę na margarynie funkcjonalnej z dodatkiem papryki i szczypty cukru. Fasolę miksuję blenderem, dodaję jabłka i doprawiam do smaku. Smalczyk schładzam w lodówce.

 

#OptimaCardioPotasPlus #OptymalneWybory

 

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.